Bugün, 12 Mayıs 2024 Pazar

ETO meclis üyeleri Ankara'da seminerde

ETO meclis üyeleri Ankara

TOBB 18. Meclis Üyeleri Bilgilendirme Semineri, 13-14-15 Mart tarihlerinde TOBB ETÜ toplantı salonunda yapıldı.

TOBB 18. Meclis Üyeleri Bilgilendirme Semineri, 13-14-15 Mart tarihlerinde TOBB ETÜ toplantı salonunda yapıldı.
Erdek Ticaret Odası (ETO) Başkanı F. Özlem Sarı, Meclis Başkanı Haluk Can Turan, meclis üyeleri Nazmi Esen, Yaşar Özdemir, Alp Ertek, Şevket Köse, Cüneyt Süren ve oda genel sekreteri Dilek Güneş seminerde yer aldı.
TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, oda ve borsaların meclis üyeleri için düzenlenen bilgilendirme toplantısında yaptığı konuşmada “Huzurlu ve mutlu yaşayabilmek için hepimizin zenginlikten pay alması lazım. Hedefimiz kişi başına geliri 25 bin dolara çıkarabilmek” diye konuştu.
13-14-15 Mart günlerini kapsayan 18. Meclis Üyeleri Bilgilendirme Semineri TOBB ETÜ’deki son gün çalışmalarıyla sona erdi. Seminerin kapanış konuşmasını yapan TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, birlik ve beraberlik üzerinde dururken “Kuş alayıyla uçar. Ortada bir başarı varsa bu sadece benim değil. Hep birlikte hareket edebilmemizden kaynaklanıyor.” dedi.
Çekirdek olmadan meyvenin oluşmayacağı örneğini veren Hisarcıklıoğlu, iş dünyasında da çekirdek oda ve borsa meclislerimiz. Sizler gördüklerinizi, kendinize kattıklarınızı ve vizyonunuzu aktarmak durumundasınız. İl ve ilçelerinizin kanaat önderi olarak size çok önemli görevler düşüyor. İnsanların en hayırlısı insana faydalı olandır diyen bir inanıştan geliyorsak, elinizde insanlara faydalı olabilmek için çok önemli bir fırsat var. Bunu iyi değerlendirmemiz lazım” diye konuştu.
Herkesin farklı görüşlerinin bulunmasının gayet doğal olduğunu anlatan Hisarcıklıoğlu, “Hepimiz farklı düşüneceğiz. Önemli olan bu düşünce zenginliğinden bir ortak akla ulaşabilmek. Sonra o ortak akıl etrafında buluşup, şehrimiz için ilçemiz için tek yumruk olabilmeli yiz” ifadesini kullandı.
Hisarcıklıoğlu: “Dünya eko nomisi artık şehirlerde dönüyor”
Dünyada artık ülkelerin değil, şehirlerin ön plana çıktığını vurgulayan TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, dünya ekonomisinin % 50’sinin 600 büyük şehirde döndüğünü belirtip, 6 yıl içinde bu oranın % 60’a yükseleceğini kaydetti.
“Bizim görevimiz de ilçemizi, şehrimizi zenginleştirmek” şeklinde konuşan TOBB Başkanı, meclis üyelerini kentlerindeki kalkınma ajanslarının fonlarından yararlanmaya ve proje üretmeye davet etti.
Haber : Taygun Ertan



  • Pazar 17.1 ° / 5.3 ° Güneşli
  • Pazartesi 17.1 ° / 6.5 ° Güneşli
  • Salı 16.2 ° / 3.9 ° Güneşli